Fruitbomen 😋

Smaken verschillen maar wij durven te stellen dat van alle voedsel dat je in de tuin kunt kweken fruit en noten in het algemeen tot de delicatessen behoren.
Daarnaast heb je er nauwelijks omkijken naar en kun je, als de voorwaarden gunstig zijn, ieder jaar weer uitzien naar een mooie oogst zonder dat je daar al te veel werk in hebt hoeven steken.
Fruitbomen worden aangeplant met het oog op de produktie van vruchten. Het streven is om deze produktie, binnen de beschikbare ruimte, zo hoog mogelijk te laten zijn. Hierbij spelen kennis van voorwaarden voor groei en bloei, selectie en snoei een grote rol.

Pomona, Godin van boomvruchten

Pomona, de Romeinse godin van de boomvruchten

Fruitbomen geven je elk jaar weer iets om naar uit te zien. Ze representeren in de tuin een natuurlijke hoorn des overvloeds en het plukken van de vruchten of het rapen van de noten is vooral met en voor kinderen een leuke recreatieve bezigheid.
Ook op het gebied van Fruitbomen is er zelfs in kleine tuinen veel mogelijk en een advies van Groenwerk boomverzorging kan ook behulpzaam zijn bij het bereiken van optimale diversiteit en een hoge produktie van de meest uiteenlopende, lekkere, vruchten en noten.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen beschikbaar)
Laden...